Per la maceració, en la majoria d’oleats s’utilitza el procediment de ‘a sol i serena’ vol dir 40 dies al exterior, en un pot de vidre tancat i cal remenar-ho cada dia un cop.
Per fer un oleat podem fer servir qualsevol oli vegetal, els que més s’utilitzen són el d’oliva, gira-sol o ametlles. Però es poden fer servir el d’argan, de sèsam o altres. A millor qualitat de l'oli emprat millor serà el producte final.
Aquí teniu com preparar un Oleat de Calèndula.
Ingredients: Oli vegetal: oliva, gira-sol o ametlles. Flors de calèndula officinalis: poden ser fresques o seques. Pot de vidre: per macerar. Pot de vidre fosc: per desprès de la maceració per guardar l’oli.
Preparació: Cal posar les flors en un pot de vidre i afegir l’oli vegetal triat. Col·locar-lo a sol i serena durant 40 dies, remenar-lo cada dia. Al final de la maceració colar-lo i posar-lo en un pot de vidre fosc i guardar-lo en un lloc fresc i sec. Es pot utilitzar durant un any.
Propietats: Antiinflamatori, antisèptic, fungicida i hidratant.
Usos: Només per ús extern, és un remei molt bo per tractar problemes de la pell quan hi ha picor i irritació com per exemple la pell atòpica, els escaldats i les irritacions provocades pel sol, picades d’insectes, varius i per hidratar la pell.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada