Al hort, recollint erugues



Les erugues i cargols estan menjant-se les fulles de les cols, bròquils i cols llombardes, he trobat tres grups diferents que estan fent de les seves els podeu veure a les següents fotos.
El pitjor és la blanqueta de la col (Pieris brassicae) perquè posa colònies d’ous que neixen a la vegada i com podeu veure comencen a menjar tots a l’hora i defolien la planta en poques hores.



Desprès tinc una eruga verda (Trichoplusia ni) que no es tant nombrosa perquè els seus ous apareixen individualment. ( Foto inicial)

Finalment, els cargols aquest són pocs però com són més grossos mengen més i les plantes com encara són petites pateixen bastant. D’aquí a una setmana, les cols seràn prou grans i els cargols buscaran alguna cosa més tendra per menjar.

De moment el remei és: recollir-los i llençar-los a
la pila de herbes amb llavors o gram, branques i altres restes vegetals que no poso al compostador. Aquests materials, els deixo compostar, però el compost resultant, no l’incorporo al hort per evitar infestacions a les parcel·les de cultiu. Aquesta pila serveix per refugi d’insectes beneficials i d’aliment per alguns ocells i petits mamífers.

De totes maneres si la calor no afluixa i les temperatures és mantenen entre 17 i 28 graus Celsius, temperatura ideal per elles, caldrà que prepari una infusió de plantes per controlar la blanqueta de la col que és la més activa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada