El benefici de les males herbes



Entre elles un trèvol (Trifolium sp.), ja sabeu que pertany a la família de les lleguminoses (Fabaceae), per tant a les seves arrels es formen uns nòduls de color blanquinós que són nitrogen (foto de dalt i abaix augmentats). Les lleguminoses poden aprofitar el nitrogen de l’atmosfera i fixar-lo, sent aquest transformat en amoníac i després en nitrat per bacteris que viuen en simbiosi amb la planta en les seves arrels. El nitrat és posteriorment utilitzat per la planta per desenvolupar-se.


Quan cavem les plantes i les arrels queden al sòl augmenta el contingut de nutrients aprofitables per el següent cultiu. Per tant aquella mala herba es torna en un gran benefici per la nutrició dels conreus. La natura intel·ligent sap el que necessita i nosaltres hem d’aprendre de ella.
L’adob en verd, és un sistema que imita les males herbes beneficioses, moltes vegades les plantes utilitzades són lleguminoses o barreges amb lleguminoses, que desprès es tallen, es deixen secar i s’incorporen al terra per millorar la qualitat i textura del sòl.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada